Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Regio: Online afsluiting Gronings Vuur

Als afsluiter van reizend cultuurprogramma Gronings Vuur geeft de organisatie op vrijdag 19 februari een online feestje: het VUURFEEST. Dit feest – waarin teruggeblikt wordt op hoogtepunten in zeven gebieden in de provincie – is bedoeld voor iedereen die direct of zijdelings betrokken was bij het project. Ook Groningers die nieuwsgierig zijn geworden naar wat Gronings Vuur in de provincie heeft neergezet, zijn van harte welkom. Het programma is van 15.00 uur tot 16.30 uur en is te volgen via een livestream op je eigen computer.

In de uitzending gaan tafeldame Jantine Wijnja (kunstenaar en facilitator) en tafelheer Theo de Groot (theatermaker en Groninger-taal docent) in gesprek met verschillende tafelgasten uit de regio die elk een bijdrage hebben geleverd aan het project, zoals een verteller, kunstenaar, regisseur, muzikant en productiemedewerker. Er wordt ingezoomd op wat Gronings Vuur heeft veroorzaakt en wat het project deelnemers heeft gebracht.

Ook zijn er tijdens het VUURFEEST verschillende liedjes en theaterscène’s te zien die zijn ontstaan tijdens het project, worden er herinneringen opgehaald bij bijzondere videobeelden en kunnen kijkers een Gronings Vuur-prijs winnen door tijdens de uitzending vragen te beantwoorden (via app/sms). Meer info op groningsvuur.nl/vuurfeest.

 

Over Gronings Vuur

In 2018 heeft Gea Smidt van de provincie Groningen als gastconservator de opdracht gekregen een project te bedenken dat de culturele infrastructuur in de provincie versterkt. Zij heeft vervolgens Gronings Vuur bedacht en ontwikkeld. Het project Gronings Vuur reisde van september 2019 tot en met december 2020 door de provincie Groningen met een cultureel programma waar cultuurmakers (kunstenaars, theatermakers, acteurs, muzikanten, et cetera) van elk gebied nauw bij betrokken werden. Doel was het versterken van de culturele infrastructuur in de plattelandsgemeenten van de provincie en het belichten van maatschappelijke thema’s met kunst en cultuur. De reis ging achtereenvolgens door de gemeenten Het Hogeland, Westerkwartier, Midden-Groningen, Oldambt, Westerwolde, regio Pekela-Veendam-Stadskanaal en Eemsdelta.

 

 

 

 

Deel naar jouw media!