Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Regio: Update corona

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Het kabinet maakt zich grote zorgen om Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Daarnaast zijn er andere varianten van het virus waar zorgen over bestaan. Er zijn extra maatregelen nodig om die nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen. Daarom komt er een avondklok. Bovendien scherpt het kabinet het advies voor bezoek aan: ontvang maximaal één persoon van 13 jaar of ouder per dag en ga maximaal één keer per dag ergens op bezoek. Ook worden extra beperkingen ingevoerd om het aantal internationale reisbewegingen tegen te gaan.

Avondklok

De avondklok komt er, maar gaat niet vanaf 20.30 uur, maar vanaf 21.00 uur gelden. Een meerderheid in de Tweede Kamer stemde in met invoering, maar dan moet de avondklok wel een half uur later ingaan dan het kabinet eerder van plan was. Demissionair premier Rutte zal de aanpassing overnemen en mensen moeten dan met ingang van aanstaande zaterdag vanaf 21.00 uur binnen blijven. Een motie over de verschuiving is ondertekend door de regeringspartijen D66, VVD, CDA en ChristenUnie en de oppositiepartijen SP en 50Plus, een ruime meerderheid in de Kamer. Het is verboden om tijdens de avondklok zonder geldige reden op straat te zijn. U gaat alleen naar buiten als het noodzakelijk is.

Midden-Groningen besmettingen

Gemiddeld aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners in Midden-Groningen is 21,4. Per dag zijn dit tussen de  13 tot 19 personen die COVID 19 hebben. Het gemeld aantal ziekenhuisopnames per dag van inwoners Midden-Groningen is 1.

210120_Factsheet+Maatregelen_20+Januari_05

 

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter