Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Sappemeer: Minibieb geopend

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Aan de Popko Bielstraat 16 in  Sappemeer is sinds deze week de Minibieb Troost Met Boeken in gebruik, een initiatief van dichter en organisator Gerard Rozeboom, mede mogelijk gemaakt dankzij een crowdfunding-actie. En het is niet zomaar eentje: rouwverwerking en troost is het onderwerp. Rozeboom wil met het boekenkastje een fysieke plek creëren voor mensen die opzoek zijn naar steun in moeilijke tijden.

Toch is de rouw-minibieb meer dan alleen een boekenkastje. Zo staat er ook een mandje in met waxinelichtjes. Men kan een kaarsje meenemen om thuis te branden. Verder staat er een bloem in en is er een troostgedicht van Rozeboom zelf te lezen, die er ingelijst staat. S ’avonds brandt er een kaarsje in de minibieb. Schrijvers en dichters uit Midden-Groningen en omgeving hebben boeken gedoneerd voor het initiatief. Maar ook Hella van der Wijst, oud-presentatrice van het tv-programma Ik mis je doneerde haar zelfgeschreven boek.
De spelregels zijn dat boeken na het lezen worden teruggebracht. Belangstellenden mogen ook zelf boeken met genoemd thema in het kastje zetten en ze hoeven niet per se zelfgeschreven te zijn. Foto: Gerard Rozema.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter