Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Sappemeer: Winnares 1e Voorronde Voorleeswedstrijd

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Afgelopen 5 februari hebben kinderen voorlezen vanuit de voorleesstoel in de prachtige Borg Welgelegen in Sappemeer. Trishala Damrie van CBS Het Galjoen uit Hoogezand heeft gewonnen. Zij las voor uit Lampje van Annet Schaap. De jury vond dat zij het publiek heel goed meevoerde in het verhaal. Heel prettig om naar te luisteren. En ze eindigde met een mooie cliffhanger zodat je direct verder wil lezen.

Op 5 februari bestond de jury uit: Burgemeester Adriaan Hoogendoorn, Jacqueline Roelofs, manager Biblionet Groningen en Daphne Geluk, consulent onderwijsondersteuning zieke kinderen. Op 12 februari is de volgende voorleeswedstijd in Borg Welgelegen.

Schoolkampioenen

Tijdens deze 27e editie doen 146 basisscholen uit de provincie Groningen mee, goed voor een bereik van naar schatting 60% van de groep 7- en 8-leerlingen. Naast de 2 regionale voorrondes in Borg Welgelegen vinden er nog 15 voorrondes plaats in de provincie Groningen. De schoolkampioenen komen niet alleen naar de regionale voorronde, ze mogen ook enkele trotse klasgenoten, leerkrachten en ouders meenemen.

Wie het mooiste voorleest mag door naar de halve finales en daarna naar de provinciale ronde in Veendam en wie weet, in mei naar de landelijke finale in Amstelveen!

Juryleden

Twee deskundige jury’s bepalen welke voorlezers doorgaan naar de volgende ronde.  Op 12 februari zitten in de jury: Wethouder Erik Drenth, Nineke Kupers, directeur CBS Groen van Prinsterer Nieuwe Pekela en Ida Buijs, bibliotheek Hoogezand consulent voor Leven Lang Leren en kunstenaar.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is de vinden op de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

Winnares voorleeswedstrijd 5 februari

 

 

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter