Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Siddeburen: 4 mei herdenking om 21.00 uur

De Dodenherdenking op dinsdag 4 mei 2021 kan ook dit jaar op de 19 plaatsen in de gemeente Midden-Groningen niet op traditionele wijze doorgaan. Het is een belangrijk moment voor veel mensen, een moment om gepast bij stil te staan. Daarom heeft de gemeente samen met haar 4 mei comités een alternatief programma.

Programma Siddeburen

In plaats van de gebruikelijke, traditionele herdenking vanuit de hervormde kerk en bij het monument worden er opnames gemaakt. Deze opnames worden ’s avonds op 4 mei uitgezonden via YouTube en RegioTV.(21.00 uur) (Ziggo: op kanaal 47 en KPN: op kanaal 1464).

Het programma bestaat uit een herdenkingstoespraak over een aantal oorlogsherinneringen van enkele inwoners uit Siddeburen. Een voordracht van gedichten door 2 leerlingen van de basisscholen in Siddeburen. Kransleggingen bij de oorlogsgraven en bij het monument. Het geheel wordt aangevuld met muziekfragmenten.

Op 5 mei ziet de stichting graag, dat iedereen de vlag uitsteekt om de vrijheid uit te dragen en “als eerbetoon aan hen, die ons 76 jaar geleden hebben bevrijd”. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft aan heel Nederland gevraagd om op 4 mei de vlag thuis de hele dag tot zonsondergang halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers.

Deel naar jouw media!