Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Siddeburen: Restauratie Hervormde kerk en orgel.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De hervormde kerk in Siddeburen wordt gerestaureerd. Nadat het orgel eind juni jl. is gedemonteerd en naar Utrecht is vervoerd, is er begin juli jl. met de hulp van vrijwilligers, de kerk geheel ontruimd. Daarna is aannemer Sietsema begonnen met het inpakken van de banken, de preekstoel en het koorhek. Direct na de bouwvakvakantie is men begonnen met het bouwen van steigers. Op ongeveer 4 meter hoogte is er in de gehele kerkruimte een werkvloer aangebracht om beter bij de gewelven te kunnen komen voor het verwijderen van de losse stuclagen. De trappen in de toren, ter vervanging van de lange ladder, zijn inmiddels ingemeten en zijn in productie gegaan. De komende weken zullen deze worden geplaatst. Er wordt een loopbrug met balustrades en een vloer boven de koepels in de kerk aangebracht. Vervolgens kan de asbestpijp worden gesaneerd.

Vanaf begin september volgen de reparaties van de scheuren, het herstel van het metselwerk en het aanbrengen van een nieuwe stuclaag alsmede het schilderen hiervan. Na deze werkzaamheden kunnen de steigers worden verwijderd. Dan wordt de vloer van de orgelgalerij hersteld en groot onderhoud/herstel mechanisch uurwerk en luidsinstallatie verricht.

De verwachting is, dat in februari 2021 het orgel geheel is gerestaureerd en kan worden teruggeplaatst in de orgelkast. De planning is, dat vanaf medio maart de kerk weer voor gebruik gereed is. De aangevraagde vergunning voor het verwijderen van de voorste banken, om meer ruimte te creëren ten behoeve van stoelruimte rondom de preekstoel, is goedgekeurd. Dit geldt ook voor de vervanging van het bestaande toilet door een (mindervaliden) toilet. Verder is er inmiddels een keuze gemaakt uit de voorstellen tot vervanging van de huidige geluidsinstallatie.

Er worden regelmatig foto`s gemaakt van de voortgang van alle werkzaamheden, kijk hiervoor op hervormdsiddeburen.protestantsekerk.net. Deze foto`s zijn te vinden in het “Fotoalbum. Uiteraard kunt u voor vragen altijd bij hen terecht.

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter