Slochteren: Dubbelslag voor dames VIOS

De dames van VIOS hebben met 2 overwinningen in 3 dagen goede zaken gedaan. Op donderdag avond werd in de strijd om de beker met 3-1 van Set Uppers uit Scheemda gewonnen en op zaterdag werd met dezelfde cijfers Extudiantes uit Groningen aan de zege kar gebonden. Donderdagavond trokken de Slochter dames ten strijde tegen een team waar in de voorbereiding van werd verloren. Set Uppers uit Scheemda. Een talent vol team dat vorig  jaar is gepromoveerd naar de promotie klasse en het verrassend goed doet. Voor de zwangere Anne Westerhout was dit voorlopig de laatste wedstrijd. De gasten uit Scheemda startten veel beter dan de thuisploeg en wistten de eerste set naar zich toe te trekken.

In de tweede set viel 1 van de belangrijkst speelsters van Set Uppers geblesserd uit en daardoor waren de dames enigszins uit balans. VIOS had echter geen medelijden en trok de set naar zich toe. Toen in de derde set ook nog de eerste spelverdeler geblesseerd uitviel leek dit de genadeklap voor Set Uppers maar het team had zich voorgenomen zich niet zomaar gewonnen te geven. In een enerverende en gelijk opgaande strijd bleek de thuisploeg echter toch te sterk. Via 23-25 29-27 27-25 en 25-20 wisten de VIOS dams door te dringen tot de 2e ronde in de beker.

Zaterdag trad VIOS aan tegen de dames van Extudiantes uit Groningen. Met 2 overwinningen achterelkaar op zak kon de thuisploeg de wedstrijd met vertrouwen tegemoet treden. Extudiantes was niet goed aan de competitie begonnen en dat bood perspectief. In de eerste set was VIOS duidelijk de betere ploeg. Via prima serveer een aanvalswerk werd de tegenstander goed onder druk gezet en zo werd de eerste set redelijk eenvoudig gewonnen. In de tweede set tapte de ploeg uit de Stad uit een ander vaatje en wist beter in te spelen op het spel van de thuisploeg. De blokkering werd anders geposteerd en passend kreeg men meer grip op de serve van de thuisploeg. VIOS zelf daarentegen haalde bij lange na niet het niveau van de eerste set. Extudiantes ging er meer in geloven en zo konden de stadjers de tweede set naar zich toe te trekken. In de derde en vierde set wist de thuisploeg het verschil in kwaliteit echter toch weer om te zetten in set winst en zo werd een de derde overwinning op rij geboekt. Na 4 speelrondes staan de VIOS dames op een 2e plek en is een plek in de 2e ronde van de beker een feit. De start van het seizoen kan hierdoor als hoopvol worden bestempeld.