Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Slochteren: Kindermaand bij Fraeylemaborg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Tijdens Oktobermaand Kindermaand staan kinderen bij de Fraeylemaborg in de hoofdrol en zijn er allerlei leuke activiteiten. Alle zondagen van oktober kunnen kinderen tot 12 jaar gratis de borg en het koetshuis bekijken. Er is een speurtocht beschikbaar en je kan je verkleden als prins of prinses. In het park is er een Sprokkeltocht, een spannende zoektocht langs verstopte kluisjes.
Elke zondagmiddag is er een extra activiteit, gratis en geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kijk op de website www.fraeylemaborg.nl voor de laatste informatie.

Zondag 4 oktober
Het is dierendag. Kinderen kunnen een schijf hout afkomstig uit het park achter de Borg beschilderen
met hun lievelingsdier, hond, kat, vos, konijn alles mag. We maken er een creatieve beestenbende van!
Oranjerie. Om de kindermaand feestelijk te openen zullen er deze middag op houtkachels pannenkoeken worden gebakken in de tuin achter het Koetshuis.

Zondag 11 oktober
Wandel mee met een gids van de Fraeylemaborg naar de Fraeylemamolen. Onderweg is er een quiz en kom je van alles te weten over de borg, de mensen die er vroeger woonden, de natuur en over de molen. Bij de molen vertelt de molenaar over hoe de poldermolen werkt.
De start is om 13.30 bij de museumwinkel van de borg.

Zondag 18 oktober
Paddenstoelentocht en Kaboutertocht. Zowel de route langs de paddenstoelen in het park als de route langs de kabouterstafereeltjes zijn door middel van bordjes aangegeven.
Deze leuke wandelingen kunnen van 11.30 tot 16.00 uur worden gemaakt.

Zondag 25 oktober
In samenwerking met schrijfster Paulien Andriessen en illustrator Yvonne Komduur organiseert de Fraeylemaborg een creatieve teken- en schrijfmiddag voor kinderen. Andriessen en Kom duur maakten samen het kinderboek Een baantje op de borg. Dit boek speelt zich af op de borg Nienoord. Maar ook op de Fraeylemaborg kun je je goed voorstellen hoe het vroeger was.
Als je één dag jonkheer of jonkvrouw op de Fraeylemaborg mag zijn. Hoe ziet je dag er dan uit? Ga je naar school? Mag je met ander kinderen spelen? Welke kleren heb je aan? Moet je helpen met de afwas? Samen met Yvonne en Paulien mag jij het gaan schrijven of tekenen in een prachtige zaal op  de borg. De starttijden zijn 13.30 en 15.30 uur en reserveren is verplicht.

 

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter