Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Stedum: Kamperen met een kleine k

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Wie Moarstee in Stedum in het weekend passeerde heeft vast wel even opgekeken. Als voorbereiding op het NPK was afgelopen weekend de dijk van de ijsbaan vol gezet met tenten. En na een ochtend pionieren stonden er natuurlijk ook twee keukens en vuurtafels, een hakplaats en een barbecueplek, dat lukte allemaal net. Zo’n 40 welpen, scouts, explorers en leiding gingen oefenen, ieder op zijn of haar niveau. Sommigen sliepen voor het eerst in een tent, anderen bouwden bij het licht van een lantaarnpaal nog even een veldbedje om in de openlucht te slapen. En hoewel dat fris was, was het wel te doen en een hele ervaring, ’s nachts naar de sterren kijken vanuit je bed. Ook kamperen in eigen dorp is wel heel leuk om te doen, zeker met dit weer.

De nieuwe scouts en welpen hebben zich uitstekend geweerd. De keukens waren goed in elkaar gezet, en de vuurtafels functioneren goed, al was de hoeveelheid zand toch aan de krappe kant en was de onderkant een beetje geblakerd. Voor een aantal welpen was stil zijn nieuw, en zo verhuisden er een paar naar de schietzaal van Moarstee midden in de nacht. Enkele vroege vogels gingen onder leiding al op tijd aan het wandelen in het bos, om anderen voldoende rust te gunnen. Daar zullen we nog wat strikter op moeten zijn, want op het NPK wordt lawaai na 22 uur en voor 7 uur niet geaccepteerd.

Vlag hijsen en strijken gaat keurig, het was heel leuk om dat in zo’n grote groep te doen. Gedurende het weekend leverde dat ook veel uitwisseling op, met welpen die de knoopkunst afkeken bij de scouts, en scouts die gingen pokeren met explorers. De zondag werd afgesloten met een brunch, die ondanks de vermoeide koppies toch schoon opgegeten werd. Mede door het mooie weer was dit weekend voor de Struners een optimale start van het kampeerseizoen.

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter