Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Stedum: Moarstee nadert voltooiing

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De moarstee in Stedum nadert haar voltooiing. De scoutingvereniging De Struners is de belangrijkste gebruiker, maar ook aan tennis- en ijsvereniging wordt onderdak geboden. Met toiletten, kantine, werkplaats, opkomstruimte en zolder kan de scoutingvereniging nu prima uit de voeten.

De vereniging was korte tijd na de oprichting in 2008 al verhuisd naar de voormalige ijsbaan- en tenniskantine. Met de opening van Moarstee in 2014 kwam er lucht, maar opslag van kampeerspullen en scoutingmateriaal was nog een knelpunt. Het oude noodgebouwtje stond op instorten, en na 60 jaar dienst doen mocht dat ook. Het besluit om dat gebouw te gaan vervangen was dan ook snel genomen, de fondsenwerving (2018) en realisatie (2020) kostte wat meer tijd. Maar nu heeft Stedum er dan ook een prachtige voorziening bij, zowel voor de huidige Moarstee gebruikers als het dorp bij grotere evenementen. Dankzij toiletten en kantine is de capaciteit van de bezoekers aan Moarstee aanmerkelijk vergroot. De scoutingvereniging kan nu weer vooruit, met 120 leden en 12 kinderen op de wachtlijst was dat ook hard nodig. Ook de ijsvereniging en de tennisvereniging zijn blij met het nieuwe onderkomen. De ruimtes in het nieuwe gebouw worden verder gebruikt op de Natuurwerkdag. Er is ook verhuur mogelijk. De charme van de kantine is het houtkacheltje, want het gebouw gebruikt uiteraard geen gas. De Stedumer Energiecoöperatie legt zonnepanelen op het dak.

De opening laat nog even op zich wachten, dat wordt waarschijnlijk eerst een digitale inwijding. Vorige week zaterdag was het gebouw al thema van de puzzelrit van de Struners. Een dertigtal gezinnen gingen op zoek naar de verdwenen sleutel. Dat leverde alvast materiaal voor een mooie openingsfilm, zie de teaser op: https://youtu.be/4pat72qDTeA.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter