Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Steendam: Wiepkema winnaar Henk Faber bokaal

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Begin oktober riep het CDA Midden-Groningen u op om kandidaten aan te reiken voor de Henk Faber Bokaal. Deze wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. De bokaal heeft de naam van Henk Faber, voormalig voorzitter van de lokale afdelingen van het CDA voorheen in Slochteren, later in Midden-Groningen. Helaas leeft hij niet meer. Hij beschikte over de vaardigheden om mensen belangeloos en op een enthousiaste manier bij elkaar te brengen en tegengestelde belangen te overbruggen. Een bruggenbouwer.

De kandidaat moest dus beschikken over heel wat goede eigenschappen. Gelukkig kon de jury, bestaande uit Marjon Bouma ,de weduwe van Henk, Erianne van der Burg, fractievoorzitter en Marlies Roelvink ,bestuurslid kiezen. Er waren maar liefst negen voordrachten uit diverse hoeken van onze gemeente. Daaronder waren personen en verenigingen.
De jury heeft eerst de meetlat bepaald waarlangs de kandidaten werden gelegd.

Christiaan Wiepkema kwam hier als de bruggenbouwer van Midden-Groningen uit de bus. Hij zet zich naast zijn reguliere werkzaamheden in voor de dorpen Steendam en Tjuchem in op veel verschillenden manieren. Zo is onder zijn enthousiasme gewerkt aan het zelf aanleggen van glasvezelkabel in Steendam, heeft hij de aardbevingsproblematiek in de dorpen onder de aandacht gebracht van de landelijke politiek. Daarnaast is hij voorzitter en dan niet alleen van Stichting Dorp in Eigen Hand maar ook van Stichting Dorpshuis Steendam/Restaurant Kaap Steendam. Hij is ook nog bestuurslid van de Coöperatieve Vereniging Steendam U.A.

Marjon Bouma haalde in haar speech een aantal zinsneden uit de voordracht aan: ‘Hier heeft Chistiaan Wiepkema met veel passie een belangrijke rol in gespeeld als bruggenbouwer, met veel andere mensen als ondersteuning.’ ‘Kortom, Christiaan is iemand die oog heeft voor de mensen, een mensen-mens, weet iemand altijd waardevol in te zetten en gaat op die manier ook altijd met respect met de ander om!’

Zij besloot met haar voordracht met de woorden: “Ik kan niet anders zeggen en ervaren dat de HenkFaberBokaal 2020 jou toekomt. Van harte gefeliciteerd en blijf mooie bruggen bouwen!”

De prijs bestaat uit een bokaal gemaakt door Josephine Wortelboer, kunstenares uit Schildwolde. De bokaal verbeeldt “ De 3 sprong brug “ in het Slochterbos. Dit met de gedachte dat Midden-Groningen is ontstaan door de samenvoeging van de 3 gemeenten, Slochteren, Menterwolde en Hoogezand –Sappemeer. De competenties waarover een bruggenbouwer beschikt zijn in gestempelde letters over de “Brug” geplaatst, deze worden ingezet voor de hele gemeenschap. Christiaan ontvangt een geldbedrag van € 200,00, waarvan hij de helft mag besteden aan een goed doel naar keuze binnen onze gemeente. De andere helft is voor de winnaar zelf. Het geheel werd omlijst door een flesje bubbels met wat hapjes, afkomstig van Kaap Steendam, en een boeket bloemen om zo de coronabestendige uitreiking toch een feestelijk tintje te geven.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter