Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Ten Boer: CBS Fontein heeft Bibliotheek

Donderdagmiddag 22 maart stond basisschool de Fontein in Ten Boer in het teken van lezen. Dit had alles te maken met het heropenen van de schoolbibliotheek.

De opening van de hernieuwde bieb startte in de grote hal met alle kinderen. Er werd een digitale voorleesquiz gehouden. Leerkrachten lazen een stukje voor uit een boek en de grote vraag was: Uit welk boek? De kinderen konden hun antwoord op de Ipad invullen. De goede antwoorden kwamen op het digibord en de eindstand liet zien dat de kinderen op de Fontein zeer goed op de hoogte zijn van alle veelgelezen boeken van dit moment!

Na de centrale opening werd er op 5 verschillende plekken in de school voorgelezen door de voorleeskampioen uit elke groep. Alle kinderen genoten 10 minuten per ronde van de voorleeskwaliteiten van deze winnaars en dat was erg leuk.

De onderbouwleerlingen konden kijken en luisteren naar een prachtige poppenkastvoorstelling over Kikker en Haas.

Aan het eind van de middag werd er gezamenlijk in de grote hal een boekenestafette gehouden. Toen de laatste boeken in de kast stonden werd de bieb geopend met feestelijke confettiknallen en als cadeau voor alle groepen een nieuw (voor)leesboek!

Er is met hulp van ouders hard gewerkt om de schoolbibliotheek up to date te krijgen. Alle boeken zijn uitgezocht en gelabeld op dezelfde manier als in de ‘openbare bilbiotheek’. Het zoeken naar boeken is nu makkelijker voor kinderen en leerkrachten. Alle aanwezige boektitels zijn in de computer gezet zodat er gewerkt kan gaan worden met een gedigitaliseerd uitleensysteem. Kinderen van de bovenbouw zorgen op een vaste momenten in de week dat er boeken ingeleverd en geleend kunnen worden. En alles zoals het hoort, met een scanner en een computer.
Meer informatie over de achtergrond van dit project is te vinden op ‘de bibliotheek op school’ van Biblionet Groningen.

Het was een zeer geslaagd project voor alle kinderen en leerkrachten! Op naar een lezende school………..

Deel naar jouw media!