Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Ten Boer: Grote Rekendag op CBS de Fontein

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Twee verhuizers en alle kinderen in de grote hal! Verhuizers: Start van de Grote Rekendag. De  verhuizers moesten ze ervoor zorgen dat alles goed  ingepakt werd. Daarna gingen de kinderen in de eigen groepen aan de slag met allerlei rekenactiviteiten rondom verhuizen.

Het thema van de Grote Rekendag op 28 maart was ‘De school als pakhuis’. De hele dag hebben de kinderenmet hukp van ouders en in  groepjes gerekend, ook al voelde dat niet zo.

De kleuters hadden een circuit waarbij ze gingen tellen en sorteren. In de middenbouw gingen de kinderen aan de slag met het vraagstuk: hoeveel verhuisdozen zouden we hier in de klas kwijt kunnen. En in bovenbouw gingen de kinderen aan het meten hoe ze de inboedel van de klas in een denkbeeldige boedelbak kwijt zouden kunnen!

Daarnaast werd er uitgezocht hoe je zoveel mogelijk spullen in een doos zou kunnen krijgen, werd er gepast en gemeten hoeveel 1 kg is en waren er nog veel meer leuke opdrachten.

Op deze manier leerden de kinderen te schematiseren, ordenen en modelleren. Het doel was kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk!

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter