Wagenborgen: geslaagde kinderspeelweek

Een week lang hebben kinderen meegedaan aan de kinderspeeelweek 2017 in Wagenborgen. Een week vonden de meeste kinderen een beetje kort, maar vrijdagmiddag werd kinderspeelweek samen afgesloten met de brandweer van Wagenborgen.
In een weekoverzicht, gaan we samen met u kijken wat de kinderen de afgelopen week hebben gedaan.
Maandag: Maandagochtend begon de 40e kinderspeelweek in Wagenborgen. Het thema van dit jaar was ‘Party’. Samen met de ouders en met behulp van de leiding werd er een hout gesleept om vervolgens een hut in elkaar te timmeren. Wegens de verjaardag van de kinderspeelweek werd er met alle kinderen gebak gegeten

Dinsdag: Dinsdagochtend gingen de kinderen op kamelen rijden op het grasveldje bij het Proostmeer in Wagenborgen. Tussen de middag werd er stokbrood gebakken bij de hutten. In de middag werd er in de jeugdsoos en in de ijsbaankantine t-shirts beschilderd.

 

Woensdag: Van clowns tot acrobaten, op deze dag konden kinderen kennis maken met het circus. Op de parkeerplaats bij het veldje van de kinderspeelweek stond een circustent waar kinderen woensdagmiddag een show gaven. Woensdagmorgen begonnen de kinderen met het instuderen van een act en voerde die in de middag uit aan alle ouders, broertjes, zusjes en opa’s en oma’s. Na afloop van de show maakte Harm Jurrien Brons bekend dat hij zal stoppen met de Kinderspeelweek. De commissie gaf hem een leuk aandenken.
Donderdag:  Een dag vol met activiteiten, dat stond voor de woensdag op het programma.  De dag begon met een groots ontbijt wat mede mogelijk werd gemaakt door Spar Kappen uit Wagenborgen. De rest van de dag stond gepland met allerlei activiteiten. Van kabelbaan tot aan een springkussen en eierkoeken versieren, de kinderen vermaakten zich wel. Aan het einde van de middag werden alle groepjes één voor één op de foto gezet voor de Facebookpagina van de kinderspeelweek.

Vrijdag: Vrijdagochtend begonnen de vrijwilligers met het afbreken van de hutten. De kinderen gingen samen met hun begeleiding naar sporthal “Weerland” voor een apenkooi en bingo. Tegen kwart voor 3 werd de winnaar van de week bekend gemaakt. De jongste groep ‘De zwartepietjes’ waren de winnaar van de week. Het groepje mocht samen met de brandweer door Wagenborgen. Ter afsluiting van een drukke week, konden de kinderen met water en schuim spelen op de ijsbaan.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl