Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Wagenborgen: Herdenking in aangepaste vorm

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De Nationale Herdenking bij het Monument 1940-1945 aan de Hoofdweg in Wagenborgen ging ondanks het coronavirus in aangepaste vorm door, zonder publiek. Op de zwerfkei zit een gedenkplaat met de namen van 27 Canadese militairen en 13 inwoners van Wagenborgen die tijdens de tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Tevens staan op het monument twee Nederlandse militairen die tijdens politionele acties in het voormalige Nederlands-Indië zijn omgekomen.

Vereniging Dorpsbelangen Wagenborgen (VDW) legde namens de Gemeente Delfzijl, de bewoners en het VDW de bloemen. Muziekvereniging In Corpore uit Wagenborgen speelde op verschillende locaties in het dorp het signaal; Taptoe blazen, gevolgd door twee minuten stilte om 20.00 uur. Na de twee minuten stilte klonk Nederlandse Volkslied. Dit werd onder andere gedaan aan de Akeleistraat, de Berken/Troostlaan/ H.L. Emmensweg, de Borgen/Kerkstraat, Tonnistil/Kosterij, De Hoogte/G.Boelmanweg en op de kruising van de Hoogte/Hoofdweg.

Vereniging Dorpsbelangen Wagenborgen vroeg dorpsgenoten om het Wilhelmus thuis mee te spelen of te zingen. Foto’s:Marc Zijlstra.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter