Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Zuidbroek: Koninklijke onderscheiding Dhr. Spa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Loco-burgemeester José van Schie reikte vrijdag 26 juni om 16.30 uur een Koninklijke Onderscheiding bij Bijzondere Gelegenheid uit aan de heer J.J. Spa uit Zuidbroek. Hij kreeg de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

José van Schie: “De heer Spa ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de Stichting Avondzon. Vijftig jaar lang heeft hij zich als vrijwilliger ingezet bij deze stichting, die 74 seniorenwoningen in de gemeente Midden-Groningen exploiteert: 48 in Zuidbroek en 26 in Noordbroek. Als vrijwilliger was hij bestuurslid, technisch adviseur en opzichter. Hij schreef jaarlijks het onderhoudsplan, verzorgde (mede) de klachtenafhandeling en controleerde de kasstromen. Hij heeft ook een grote rol gespeeld bij diverse nieuwbouwprojecten van de stichting.

De Koninklijke Onderscheiding zou eigenlijk 22 mei 2020 tijdens het 50-jarig jubileum van de Stichting Avondzon uitgereikt worden. Dit was namelijk tevens het 50-jarig jubileum van de heer Spa en zijn afscheid als vrijwilliger bij deze stichting. Helaas kon dat toen niet doorgaan door de coronamaatregelen. De heer Spa wordt vrijdag 26 juni 2020 alsnog geëerd voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger voor de samenleving in Noordbroek en Zuidbroek.” Foto: gemeente Midden-Groningen.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter