Zuidbroek: Volle tassen bij verwendag

In de sporthal bij Van der Valk in Zuidbroek is woensdagmiddag 29 november een Verwendag georganiseerd voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Deze Verwendag werd mogelijk gemaakt door de Midden-Groningse Uitdaging en de Oost-Groningse Uitdaging in oprichting, samen met 72 meewerkende bedrijven en zeventien zorgpartijen. De bezoekers verlieten de zaal uiteindelijk met tassen vol gratis spullen.

Er waren 58 gezinnen uitgenodigd om naar de Verwendag te komen. In totaal ging het om 236 personen uit Midden- en Oost-Groningen, voor wie speciaal busvervoer was geregeld. Er was een uitgebreid aanbod van gratis spullen, veel leuke activiteiten en er werd door de BWRI (Bedrijf voor Werk, Reïntegratie en Inkomen) voorlichting gegeven over financiële voorzieningen. Sommige gezinnen bleken nog recht te hebben op honderden euro’s vanwege de regeling Kindpakket 2017 van de Midden-Groningse gemeenten.
Bij de kraam van Kledingbank Maxima uit Veendam, Winschoten en Sappemeer was het echt heel druk. Maxima had speciaal voor de gelegenheid nieuwe ondergoedsetjes voor kinderen ingekocht, waarvan 350 stuks werden uitgedeeld. Daarnaast was er een kraam met speelgoed en een weggeeftafel. Verder mochten bezoekers spellen, boeken en knuffels meenemen uit de kraam van kringlooporganisatie Wedeka uit Veendam en Stadskanaal. Er was ook veel mooie tweedehands kleding van Annekes 2e handswinkel uit Bellingwolde. Bij de uitgang kregen de
bezoekers bovendien naast een goed gevulde goodybag ook een boodschappenpakket van supermarkt PLUS uit Schildwolde.
,,Helaas is het niet gelukt om een kapper en schoonheidsspecialist te regelen’’, zegt Irma van der Meij, manager van de Midden-Groningse Uitdaging: ,,Maar er was nog altijd heel veel te doen en te beleven’’. Veel mensen kozen er voor om onder leiding van Bloemstyliste Heleen uit Meeden te gaan bloemschikken. Voor de kinderen was er een springkussen en waren er diverse speelattributen om zich lekker uit te leven. Er was daarnaast ook kinderopvang geregeld door Poko Loko uit Zuidbroek en KaKa uit Hoogezand-Sappemeer. Om half vijf kwam Sinterklaas zelfs even langs met twee Pieten om cadeautjes uit te delen. Veilig Verkeer Nederland was ook van de partij, met een goal ‘scoor eerst een BOB’. De beste schutter won daar een paar nieuwe voetbalschoenen.
Vanzelfsprekend werd ook de innerlijke mens verwend, met onder andere soep van werkvoorzieningsschap Synergon/Werklust. Er waren broodjes, lekkere hapjes, fris en volgens de bezoekers smaakte de koffie van Fortune uitstekend. Al deze lekkernijen werden geregeld door o.a. Eeterij de4-seizoen uit Hoogezand en de Vredekerk.

De bedrijven die via de Uitdagingen belangeloos hun medewerking hebben verleend, kwamen uit de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Oldambt, Menterwolde, Slochteren, Veendam en uit Groningen en Drachten.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl