144 woningen verduurzaamd in Hoogezand

In samenwerking met Gasvrij Gorecht heeft Woonstichting Groninger Huis in Hoogezand 144 woningen verduurzaamd. Dit betreft de twee woonflats aan de Mansholtstraat en de Klompéstraat in Hoogezand. Bewoners zijn van koken op gas overgestapt naar koken op inductie. Daarnaast is er aan de Statenflat een opslagruimte voor 32 scootmobielen gerealisseerd.

Het was een flinke opgave benadrukt Peter Olinga van Groninger Huis “We liepen tegen een aantal problemen aan. Het is natuurlijk enorm vochtig geweest en we hebben veel regen gehad, daarom bleef er in de berging veel regen staan. Daar zijn we bezig geweest met een drainage. Omdat de intercom bij de flats stuk waren, hebben we daar een nieuwe aangelegd met cameraverbinding. Op deze manier kunnen de bewoners goed kunnen zien wie er voor de deur staat. Daarnaast hebben wij contact met de WMO zodat mensen makkelijker een scootmobiel kunnen krijgen. Op deze manier komen de bewoners ook weer wat meer buiten en daar zijn ze heel dankbaar voor.”

Uiteindelijk worden deze flats aangesloten op de warmtering van Kartonfabriek ESKA. Woonstichting Groninger Huis heeft er voor gezorgd dat deze woningen beschikken over een blokverwarming, waardoor deze flats eenvoudig aangesloten kan worden op de warmtering. Wanneer dit exact gaat gebeuren is nog niet bekend.

Kijk hieronder de video:

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl