5 jarig burgemeesterschap Hoogendoorn

11 juli dit jaar is Burgemeester Adriaan Hoogendoorn 5 jaar de burgemeester van de gemeente Midden-Groningen. Om die mijlpaal te vieren ging de burgemeester op 1 juli op zijn racefiets langs verschillende plekken door de gemeente. Op verschillende plekken stond hij stil bij mensen en momenten die voor hem veel betekenen. Er fietsten verschillende mensen met de burgemeester mee, zoals wethouder Erik Drenth, Prof-schaatser Leonie Bats en directeur van het Aletta Jacobs College Ineke de Roo.

Burgemeester Hoogendoorn opende de dag bij het Huis van Cultuur en Bestuur waar hij een welkomstwoord hield voor de betrokkenen. Daarna stapte hij op op de fiets richting de kerk in Foxhol en ging Hoogendoorn naar Edith Holscher in Harkstede, die op haar 12de een theatervoorstelling ontwikkelde. In Overschild ging hij in gesprek met Klaasje Pen die vanwege de aardbevingsproblematiek noodgedwongen uit haar huis moest. “Dat zijn momenten om wel even bij stil te staan.” vertelt de burgemeester. Na de lunch in Overschild ging de tocht verder naar Siddeburen waar ook de kinderburgemeester Lieke Kruijer aanwezig was. Daar gingen ze in gesprek met de heer en mevrouw Kruizenga die nu in Siddeburen wonen, omdat ze hun boerderij in Overschild hebben verkocht. Ook hadden ze een rol in de documentaire ‘Bodem in Beweging’.

Ook ging de burgemeester nog langs Noordbroek en Muntendam en de dag eindigde bij het Scheepvaartsmuseum Wolthuis in Sappemeer. Daar hield de burgemeester nog een speech om de dag mee af te sluiten. “Het was een mooie tocht waarbij we stil konden staan bij veel mensen en plekken die voor mij als burgemeester veel hebben betekent. Ik noem het zelf daarom ook ‘de tocht van ontmoeting’. Ook heb ik nog doosjes met bloembollen die twee symbolische betekenissen hebben; We moeten namelijk blijven zaaien, anders kunnen we niet meer oogsten en met deze bloemen symboliseren we ook de veelkleurigheid van het leven. Ik hoop dat we dat ook blijven zien en dat kan alleen als we positief met elkaar in verbinding blijven.” aldus Adriaan Hoogendoorn.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl