Asperge oogst weer in volle gang

Dit jaar zijn de eerste asperges weer opgedoken, waarmee het seizoen voor familiebedrijf Grol Asperges in Tripscompagnie van start is gegaan, en dat zelfs iets vroeger dan gebruikelijk. Anton Grol, een toegewijde aspergeteler bij het bedrijf, deelt zijn enthousiasme over de start van het asperges seizoen: “Wij zijn momenteel volop aan het oogsten. Dit zal duren tot ongeveer 21 juni. We hebben momenteel voldoende asperges.”

Grol benadrukt de gunstige weersomstandigheden van afgelopen weekend: “Afgelopen weekend hebben we uitstekend weer gehad. Door die warmte hebben we nu voldoende asperges. We beginnen in de ochtend om 7 uur al met het steken van de asperges.”

Met een blik op het ongewoon vroege seizoen legt Grol uit: “De oogst is dit jaar eerder dan normaal. Wij hebben in de opblaasbare kas nu asperges en buiten ook al wat. Terwijl het buiten normaal pas rond eind april begin mei begint. Dat komt door de warmte die er is geweest. Er komt veel bij kijken. Het duurt wel 3 jaar voor je een asperge kan oogsten.”

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl