Belangrijke overwinning v.v. Hoogezand

Het eerste team van v.v. Hoogezand heeft zaterdagmiddag op eigen veld een zeer belangrijke en nuttige overwinning behaald met een uitslag van 2-1 tegen ‘t Fean ’58’ uit Surhuisterveen. Ook de directe concurrentie voor degradatie of na-competite wisten geen punten te pakken. Om 14.30 floot scheidsrechter Alex van Kraay de wedstrijd af. De scheidsrechter werd geassisteerd door de assistenten Marten Brouwer en Danny Wiebenga.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, beide teams kregen voldoende gelegenheid om te scoren. Pas in de laatste minuut was het Wyatt van Engel die de 1-0 scoorde. 1-0 was tevens de ruststand.

In de tweede helft probeerde het jeugdige elftal, van trainer Minno van der Werff, de aansluitingstreffer te maken en kregen daarvoor ook enkele uitstekende kansen. Doelman Teun Hoekstra wist dit tekens weer te voorkomen. Hoogezand beschikt met Teun Hoekstra over een prima doelman, waar veel rust en zekerheid vanuit gaat. Ook v.v. Hoogezand kreeg dotten van kansen, maar ook het team van trainer Bart van Veen wist steeds net niet het doel te treffen. Joran van Zwol scoorde de bevrijdende 2-0 en ’t Fean ’58 ‘gaf over’. Toch was het Jens Hamstra die via een fraai ingeschoten strafschop de stand op 2-1 bracht.

Enkele minuten later floot de scheidsrechter de wedstrijd af en konden de supporters met een tevreden gezicht de kantine opzoeken. Eindstand 2-1.

Zoals eerder gemoireerd, dus een zeer nuttige overwinning voor de Rood-Zwart Combinatie uit Hoogezand. Volgende week zaterdag volgt ‘alweer’ een zeer belangrijke wedstrijd, dan moet v.v. Hoogezand op bezoek bij Gorecht uit Haren; een directe concurrent voor de eventuele te spelen nacompetitie. Nog enkele spannende weken voor de club aan sportpark de Kalkwijck. Nacompetitie kan zeker nog worden ontkomen.