Beweeg en ontmoetingsplek Kugelslaan vordert

Op de locatie Kugelslaan in Siddeburen is men bezig met het creëren van een ontmoetings-, beweeg- en speelplek voor zowel inwoners van Siddeburen, als bezoekers aan het dorp. Het grenst aan het Kindcentrum en sporthal de Springbok. Dorpsbelangen Siddeburen heeft dit gerealiseerd door meerdere subsidies, in totaal zo’n 80.000 euro.  Het bestuur ziet dit als een goede investering voor de toerisme en ontwikkeling in het dorp. De invulling van het project is mede ontstaan tijdens een inloopavond; bewoners konden tijdens deze avond hun ideeën aandragen. Inmiddels vordert het project, door de werkzaamheden gedaan door vrijwilligers.

Er staan al 2 picknick tafels, zitbanken, een bokkenwagen en een speelroute van boomstammen. Dit alles van duurzaam hout. Ook aan de groenstrook, met beplanting en bomen wordt gewerkt. Vooraan de Hoofdweg komt een fietspicknickplaats, waar kunnen fietsers pauzeren. De fietsen kunnen op een markante wijze geparkeerd worden in een boomstam met uitgesneden ruimten voor de banden.

Verder komt er nog een pluktuin, met vruchtdragende bomen, een touwbrug, infoborden, en een kubbspel. De openbare basisscholen gaan op deze locatie naast bewegingslessen ook natuurlessen geven. Er komen namelijk ook twee insectenhotels te staan.

Om het project volgens de juiste protocollen te realiseren heeft dorpsbelangen samenwerking gezocht met de Stichting Beleveniscollectief in Hellum, die ervaring heeft met belevenislandschappen en speelterreinen. Hierdoor is het een plek geworden, dat toegankelijk is, met ruime begaanbare paden, voor kinderwagens, rollators en rolstoelen.

Dorpsbelangen Siddeburen ziet graag dat meer mensen uit het dorp een handje komen helpen, al was het maar een paar uur. Vaak zegt men, er is ook niks te doen in het dorp, maar nu komt er een unieke plek met veel mogelijkheden, voor iedereen. We hopen dat inwoners dit gaan zien en meer betrokken raken bij het project, aldus bestuurder Jolanda Huisman.

Aanstaande zaterdag kunnen mensen tussen 9.00 en 15.00 uur mee helpen met het schuren, schilderen en het plaatsen van meerdere constructies.

De opening van de ontmoetingsplek zal zeer waarschijnlijk in juli plaatsvinden.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl