Bibliotheken helpen Voedselbank feestdagen

De bibliotheken in Midden-Groningen hebben de handen ineengeslagen om de lokale Voedselbank te ondersteunen tijdens de aanstaande feestdagen. Het doel van deze actie is om levensmiddelen en verzorgingsproducten te verzamelen voor mensen in de gemeente die extra ondersteuning kunnen gebruiken.

De inzamelingsactie, die al enkele jaren een traditie is aan het einde van het jaar, wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met de Voedselbank. De Voedselbank levert kratten waarin de ingebrachte producten worden verzameld. Dorothée Hopma, Specialist Sociaal Domein van de bibliotheek, legt uit dat de actie gestart is vanwege het besef dat veel inwoners van Midden-Groningen afhankelijk zijn van de Voedselbank. Het biedt een kans om extra voorraden binnen te krijgen, vooral met de kerstpakketten die binnenkort worden uitgedeeld, aldus Hopma.

Iedereen die wil deelnemen aan deze actie kan dat eenvoudig doen door donaties af te geven. Bij de ingang van de bibliotheek staan duidelijk aangewezen kratten met een lijst van benodigde producten. Donaties kunnen worden afgegeven tijdens de reguliere openingstijden van de bibliotheek, die voor iedereen toegankelijk zijn, ook als je geen lid bent.

Volgens Hopma is de samenwerking met de voedselbank al een aantal jaren soepel verlopen. De Voedselbank voert ook vergelijkbare acties uit in supermarkten, vooral tegen het einde van het jaar, om hun voorraden aan te vullen.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email