Brandweermuseum wil naar van Neckstraat

Het brandweermuseum in Sappemeer is aan het onderzoeken om eventueel te verhuizen naar de van Neckstraat in Hoogezand. Op deze locatie staat het oude Agrifirm gebouw waar onlangs het theaterstuk “Timmertje” werd opgevoerd. Een locatie die in potentie de benodigde afmetingen heeft voor de voertuigen, materialen en activiteiten van het museum.

Het museum dat 12,5 jaar jaar aan de Kleinemeersterstraat in Sappemeer gehuisvest is, moet daar uit. Het museum moet ruimte maken voor de vooruitgang, er worden op deze locatie woningen gebouwd. Wij staan positief tegenover een mogelijke verhuizing naar deze locatie, zegt Marc Bakker van het Brandweermuseum.

Bewaren brandweergeschiedenis

Het historische museum heeft als doel oud brandweermateriaal te behouden voor de toekomst en om zodoende de brandweergeschiedenis niet verloren te laten gaan. Zo brengt het museum aan de hand van hun voertuigen ook bijzondere verhalen met zich mee. In het museum staat bijvoorbeeld een zogeheten Commer-ladderwagen. Dit voertuig uit 1950 heeft dienst gedaan bij Brandweer in Kampen en is later naar de brandweerpost in Winterswijk gegaan. Op 21 juni 1981 vond er iets bijzonders plaats, maar tegelijk ook iets vervelends met deze ladderwagen. Het voertuig was tijdens een grote brand op zijn kant terecht gekomen tijdens bluswerkzaamheden die er op dat moment uitgevoerd werden.

Het museum, dat vijftien jaar geleden voor het eerst de deuren opende, is ondanks de onzekerheid van hun bestaan diverse activiteiten aan het ontwikkelen. 14 september hoopt het bestuur zelfs samen met de vrijwilligers hun vijftien jarige bestaan te vieren.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl