Brocantefair Fraeylemaborg

Op 23 en 24 september 2023 werd bij de Fraeylemaborg een Brocante Fair georganiseerd. Het voorterrein van de borg was gevuld met deze interessante woontrend, doorleefde meubels samen met oude woonaccessoires. Veertig bekende Brocanteurs kwamen uit heel Nederland en hadden voor elk wat wils zoals Stoer-Industrieel, Romantisch-Liefelijk, Shabby-Chic en Boudoir, Engels zilver en serviesgoed.

Naast al deze kraampjes konden mensen ook de borg van binnen bekijken. “Als je de geschiedenis kan ervaren dan begrijp je de tijd van nu ook veel beter. Dus ik vind het altijd heel belangrijk dat mensen leren hoe het vroeger was, en dat je het daarmee kan vergelijken en je dan af kan vragen welke keuzes er gemaakt zijn.” vertelt Mieke Bakker, vrijwilliger bij Stichting Fraeylemaborg

“Er komen ook veel mensen uit Duitsland die hier dan voor de markt naar toe komen. We zitten natuurlijk dicht bij grens met Duitsland dus dat maakt de markt natuurlijk nog aantrekkelijker. We willen het vooral op het brocante houden dus je zal hier niet zo snel kraampjes met kaas of worst vinden, maar alleen maar oude spullen.” vertellen de organisatoren Fred en Wim.

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl