Campingeigenaar kan eindelijk starten in Steendam

Camping Mooi Schildmeer in Steendam mag eindelijk los gaan. Eigenaar Rudi van Oosten was dinsdagavond blij te horen dat de gemeenteraad akkoord ging met de komst van de camping.

In 2018 was van Oosten, die samen met z’n vrouw en zonen een sportschool in Steendam runt, van plan om camperplaatsen te gaan realiseren op de locatie van het vroegere restaurant de Koperen Scheepshoorn (naast de sportschool). De gemeente had een ander plan; waarom niet een camping beginnen op een dag camping aan de noordkant van het dorp. Van Oosten zag daar wel iets in en kreeg in eerste instantie de volle medewerking van de gemeente. Vervolgens werd het proces lang en stroperig. Redenen waren divers, ambtenaren die een andere baan kregen, opvolgers met andere visies en corona. Daarnaast waren er veel bezwaren van de stichting Keelbos. Deze organisatie maakte bezwaar tegen het verdwijnen van de dag camping, omdat het een homo ontmoetingsplek was. Men is van mening dat er in Nederland te veel van dit soort plekken aan het verdwijnen zijn.

Dinsdag heeft de gemeenteraad van Midden-Groningen unaniem het bestemmingsplan en het besluit om de weg op de vroegere dag camping te onttrekken aan het openbaar verkeer goedgekeurd. Wel houd de gemeente er rekening mee dat er nog bezwaar zal worden gemaakt. Maar van Oosten is blij dat hij kan starten. Ik was liever nu al open geweest, over een week start het evenement Delfsail in Delfzijl en daar had ik een vliegende start mee kunnen maken.

Luister hier naar een interview met eigenaar Rudi van Oosten.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl