De visie van de VVD

Op woensdag 22 november 2023 zullen de Tweede Kamer verkiezingen plaatsvinden. De campagnes van de politieke partijen zijn inmiddels volop gaande. Partijen hebben hun plannen bekend gemaakt in hun verkiezingsprogramma’s. Politici gaan op pad om met burgers hierover te praten. Tijdens de verkiezingscampagne maken ze reclame voor hun politieke partij. Ze leggen uit wat de partij wil en hoe ze dat voor elkaar willen krijgen. Wij gingen in gesprek met Roelien Kamminga, kandidaat #9 en lid van de Tweede Kamer en Marjolein Vulpes, kandidaat #61 en tevens fractievoorzitter in Midden-Groningen bij de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD).

Roelien Kamminga is geboren en getogen in Zuidbroek, daarna heeft ze lange tijd in Den Haag gewoond. Kamminga vindt het van groot belang om het gesprek aan te gaan met de mensen uit het Noorden en hun visie door te geven in de Tweede Kamer.

De VVD is echt vóór de auto geeft Roelien aan. “Zeker zijn wij bewust dat het gebruik van alternatieven, zoals bussen of de fiets, van groot belang is, maar dat is niet altijd reëel. Zeker niet in een dorp zoals Zuidbroek, waarbij je de weekendboodschappen niet op de fiets kan doen.”

Ook vangt Groningen disproportioneel veel vluchtelingen op. “De gemeenteraad en het college hebben ook aangegeven dat het eerst even genoeg is. We willen natuurlijk iedereen een prettige plek aanbieden, maar Groningen vangt bovengemiddeld veel vluchtelingen op, waarbij de omstandigheden echt niet aanvaardbaar zijn. Dus nu is het even klaar en is een andere gemeente aan de beurt. Het zijn niet altijd leuke keuzes en wij willen als VVD op een verstandige en realistische manier met alle vraagstukken omgaan. We moeten ook nadenken over wat we als land aankunnen.” verklaart fractievoorzitter Marjolein Vulpes.

Op 22 november zullen de Tweede Kamer verkiezingen plaatsvinden. Op basis van de verkiezingsuitslag gaan Kamerleden, meestal de lijsttrekkers, namens hun fracties onderhandelen over samenstelling en de koers van een nieuw kabinet.

Kijk voor meer informatie naar onderstaande video van Marjolein Vulpes en Roelien Kamminga:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email