Drie nieuwe Nederlanders in gemeente

Deze week, ontvingen drie inwoners van de gemeente Midden-Groningen het ‘Bewijs van verlening van het Nederlanderschap’ uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn. Ze werden officieel Nederlander door naturalisatie. Zo mogen ze nu hun stem uitbrengen tijdens verkiezingen, ieder beroep uitoefenen dat ze willen en vrij reizen binnen de Europese Unie zonder visum. Dat zijn een paar voorbeelden van rechten die je krijgt als je officieel Nederlander bent.

De afkomst van de nieuwe Nederlanders is Syrisch en Surinaams. De naturalisatieceremonie is het laatste stukje van het proces om Nederlander te worden. Tijdens de bijeenkomst vertelt de burgemeester over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit. De nieuwe Nederlanders leggen een eed of belofte af. Hiermee beloven ze om de rechten en vrijheden te respecteren die horen bij het Nederlanderschap en de plichten te vervullen.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “In de laatste naturalisatie voor de zomervakantie hebben drie mensen deze grote stap genomen. Een grote stap, omdat het meer dan symbolisch is. Ze krijgen met deze naturalisatie meer rechten, waaronder het recht om bij verkiezingen ook te mogen stemmen. Ik heb onze nieuwe Nederlanders van harte gefeliciteerd met deze stap en hen aangemoedigd om actief deel te nemen aan onze samenleving.”

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl