Eerste Aletta Avondwandeling

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, organiseert Ontdek Midden-Groningen de eerste Aletta Avondwandeling. Dit gratis evenement brengt bezoekers terug naar de sfeer van de 19e eeuw, de tijd van Aletta Jacobs. Langs de route van de Historische Scheepswerf Wolthuis tot aan de Doopsgezinde Kerk kunnen bezoekers de tijd herbeleven met historische activiteiten, lezingen en meer. Van zelfgemaakte linoafdrukken tot schaatsen uit 1900.

De wandeling begint om 16:30 uur bij de voormalige Rijks HBS aan de Noorderstraat 151 in Sappemeer en eindigt om 20:00 uur. De opening wordt verricht door wethouder Annemiek Hoesen van cultuur. Toegang is gratis en deelnemers kunnen hun eigen route samenstellen langs de verschillende activiteiten. Kijk voor het hele programma op de site van Ontdek Midden-Groningen.

Aletta Jacobs, een pionier op het gebied van vrouwenrechten, staat centraal tijdens dit evenement. Haar strijd voor gelijke rechten en haar vooruitstrevendheid worden geëerd in deze unieke avondwandeling.