Examentijd dr. Aletta Jacobs College

De meest spannende weken voor het voortgezet onderwijs komen eraan: dé examentijd. De examens voor de afdelingen mavo, havo en vwo beginnen dit jaar op donderdag 11 mei en duren tot en met dinsdag 30 mei. De afdeling vmbo op het dr. Aletta Jacobs College start al op dinsdag 9 mei.

Op het Aletta, waar dit jaar 294 kandidaten examen doen, werd vóór de meivakantie op een feestelijke manier stilgestaan bij de laatste schooldag van de examenleerlingen, ook wel ‘LSD’ genoemd. Het is dé dag waarop de leerlingen volgens traditie de macht overnemen op school.

De schriftelijke examens mavo, havo en vwo worden op het Aletta, net als in de voorgaande jaren, afgenomen in de zalen van sportcentrum De Kalkwijck. De vmbo-leerlingen leggen digitaal de examens voor de avo-vakken af, het zogenoemde ‘algemeen vormend onderwijs’. In de maand april zijn de praktijkexamens voor deze afdeling al afgenomen.

Een spannende tijd voor zowel de eindexamenkandidaten, als ook voor hun ouders en docenten. In juni horen de kandidaten of al het harde werken wordt beloond met een diploma. Foto: Hilda Guns.

Deel naar jouw media!