Foxhol: Lijn 516 niet meer in Foxhol

Na een gedegen onderzoek en evaluatie is Publiek Vervoer en het  bestuur van Stichting Stadsvervoer HS tot de conclusie gekomen dat Buurtbuslijn 516 vanaf 12 december 2022 Foxhol niet meer zal aandoen. Dit betekent dan ook dat de halteplaats aan de Pluvierstraat nabij MFC ’De Klabbe’ zal worden opgeheven.

Vanaf december 2019 reed deze buurtbus door Foxhol. Door een onderbreking van plm. 14 maanden ten gevolge van het coronavirus, werd de buslijn in april 2021 weer hervat. Het aantal passagiers vanuit en naar Foxhol is vanaf die tijd zeer teleurstellend geweest. Hierdoor is het dan ook kostentechnisch onverantwoord  om Foxhol nog langer in de dienstregeling van 2023 op te nemen. Na de herstart in 2021 is het aantal passagiers landelijk in het gehele openbaar vervoer nog niet weer op hetzelfde niveau  als voor de corona crisis.  Maar buurtbuslijn 516 heeft de afgelopen jaar duidelijk een stijgende lijn te pakken. Juist daarom is het uitermate spijtig dat inwoners van Foxhol zwaar achterblijven in deze ontwikkeling. Vanaf begin dit jaar tot eind mei, gemiddeld nog geen 1 passagier per week.

De halteplaats bij ’De Klabbe’ zal daarom na 12 december 2022 worden verwijderd. Inwoners van Foxhol die nog gebruik willen maken van Buurtbuslijn 516  kunnen vanaf bovengenoemde datum  nog in en uitstappen op de halteplaatsen Industrieweg ( nabij de rotonde) en Korte Groningerweg  ( aan de Woldweg tegenover ’Hotel de Boer’)

Ook kunnen ze altijd via lijn 516 bij het Medisch Centrum aan de Erasmusweg overstappen opStadsbuslijn 515, die  door bijna geheel Hoogezand en Sappemeer rijdt. Buskaart kost €2,- retour.( inclusief overstap) Met buurtbuslijn516 kan men naar Kolham (dorpshuis), Scharmer en Harkstede reizen, waar in Kolham de mogelijkheid is om over te stappen op Qbuzz lijn 178, die naar Slochteren, Schildwolde en Siddeburen rijdt.

Na een proefperiode in Foxhol op 10 zaterdagen in 2018, wat ook al niet veel belovend was gezien het geringe aantal passagiers, is in december 2019 Foxhol toch opgenomen in de dienstregeling. Dit omdat de hoop en de verwachting was dat het aantal passagiers uit en naar Foxhol zou groeien. Het mag echter niet zo zijn. En daarmee komt er in december een eind aan de halteplaats van het openbaar vervoer in Foxhol en daarmee verliest Foxhol een unieke mogelijkheid om voor een dorp op een gemakkelijke en goedkope manier te reizen.

Voor informatie over bovenstaande: Coördinator Stadsvervoer HS telefoon:  06-23904204.

 

 

Deel naar jouw media!