Froombosch: Geslaagd toernooi nieuwe style

12 juli vond het eerste volleybaltoernooi “nieuwe style” plaatst op het trainingsveld van Froombosch.  Dit jaar nog niet op het gras naast dorpshuis de Ruyten, dit was nog niet sterk genoeg voor een heel toernooi. Daarom mochten ze het trainingsveld van Froombosch gebruiken.

Het toernooi begon om 13:30 met de jeugd onder de 12 jaar, hiervoor hadden zich 3 teams opgegeven en waren er nog kinderen die zich zaterdag aan het geheel toevoegden. Nadat de eerste 2 teams zich hadden opgewarmd ontstond er een spannende strijd waarbij alle teams 1 wedstrijd wisten te winnen. Het waren echter de Regenboogjes die de meeste punten hadden gemaakt en er met de 1ste prijs van door gingen. Bij de prijsuitreiking werden alle kinderen getrakteerd op een lekker ijsjes en kregen de winnaars een mooie beker met een taart.

Hierna was het tijd voor de volwassenen en de jeugd vanaf 12 jaar, hiervoor waren er 8 teams aangemeld. Er werd gespeeld in 2 poules van 4 teams en hiervan gingen de nummers 1 en 2 naar de kruisfinales. De nummers 3 en 4 speelden tegen de andere poule voor plaats 5/6 en plaats 7/8. Na de kruisfinales stonden team Hoofdlingenpad en H&M in de grote finale, waarin H&M aan het langste eind trok en het dorps volleybaltoernooi van Froombosch won. De winnaars kregen een mooie bokaal en tevens een heerlijke winnaarstaart.

Vervolgens was het nog lang gezellig bij de tent waar allerlei versnaperingen te krijgen waren zoals een heerlijke smoothie of een broodje hamburger met burgers van Smaakvol Slochteren.

Langs deze weg wil Dorpshuis De Ruyten vereniging dorpsbelangen als hoofdsponsor en mede organisator, scheidsrechters en vrijwilligers bedanken voor een geslaagd volleybaltoernooi. Verder voetbalvereniging Froombosch voor het gebruik van de velden en de kalkmachine. Bron: www.dorpshuisderuyten.nl.