Heropening zwembad de Kolck na verbouwing

Na maanden van spanning en onzekerheid over de toekomst van Zwembad De Kolck in Meeden, kunnen de inwoners nu eindelijk opgelucht ademhalen. Afgelopen zondag 5 mei heeft het zwembad na een ingrijpende verbouwing haar deuren weer geopend. Wethouder Annemiek Hoesen heeft de feestelijke heropening verricht.

Het zwembad, dat een belangrijke ontmoetingsplaats is in Meeden, had een drukke periode achter de rug. Geert Lesman van Groen en Grijs, de vrijwilligersgroep die helpt bij het zwembad, trok oktober vorig jaar aan de bel bij RTV Midden-Groningen, waarbij hij de dringende noodzaak van reparaties voor het zwembad de Kolck benadrukte. Een haalbaarheidsonderzoek werd aangevraagd bij de gemeente om de situatie te beoordelen. Hoewel de deadline verstreek en er bezorgdheid heerste bij dorpscoöperatie Meeden, die het zwembad draaiende houdt met hulp van vrijwilligers, werd het onderzoek niet tijdig afgerond. Dit leidde tot actie van de VVD-partij, die vragen hierover stelde aan het college van burgemeester en wethouders.

Naar aanleiding van een brief van de voorzitter van dorpscoöperatie Meeden aan de gemeenteraad, waarin hij zijn ongenoegen uitte over de ontstane situatie, ging onder andere de VVD Midden-Groningen in gesprek met de dorpscoöperatie en heeft vragen gesteld hier omtrent aan het college. Wethouder Hoesen van Midden-Groningen gaf in een reactie aan RTV Midden-Groningen aan, dat het de aandacht van de gemeente had en men werkte aan een oplossing. Uiteindelijk werd er zo’n honderdduizend euro vrijgemaakt voor de langverwachte renovatie van het zwembad.

Afgelopen zondag was de heropening van het zwembad en tevens de start van het nieuwe zwemseizoen.

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl