Hinderapp tegen geur- en geluidsoverlast

Inwoners van de gemeente Midden-Groningen kunnen vanaf nu snel en gemakkelijk geur- en geluidsoverlast van bedrijven in hun eigen omgeving melden via de Hinderapp. Daarnaast geeft de Hinderapp gebruikers inzicht in meldingen van geluids- en geuroverlast in hun omgeving. Er kunnen ook milieuklachten ingediend worden via de app.

Wethouder Erik Drenth: “Het is voor ons belangrijk om te weten waar overlast door geur of geluid wordt ervaren. Dat geeft ons inzicht in de kwaliteit van de omgeving en helpt ons bij het maken van een nieuw milieubeleid. Maar inwoners delen dit niet altijd met ons. Daarom maken we het ze nu zo gemakkelijk mogelijk door de Hinderapp te gebruiken. Dankzij de Hinderapp kunnen inwoners en bedrijven ook precies zien welke meldingen over geur- en geluidshinder al door andere mensen in de gemeente zijn gedaan. ”

De app geeft inzicht in ervaren geur- en geluidshinder door bedrijven in de deelnemende gemeenten. Vanaf 2021 maken de gemeenten Het Hogeland en Eemsdelta al gebruik van de applicatie en daar komt Midden-Groningen nu bij. Gemeenten, provincie, en Omgevingsdienst Groningen gebruiken de app ook voor monitoring, om zo te werken aan een schonere, veiligere en gezondere leefomgeving.

Inwoners van Midden-Groningen moeten zich eenmalig registreren om hun meldingen of klachten goed op de kaart te kunnen zetten. Ze kunnen meldingen in de omgeving bekijken zonder zich te hoeven registreren.

De Hinderapp is ontwikkeld door de provincie Groningen, de Groninger gemeenten en de Omgevingsdienst Groningen. Registreren kan via www.hinderapp.nl.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl