Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Olympiade basisscholen succes

Vandaag, woensdag 25 mei is op de velden van Sportpark de Kalkwijck en in de Kalkwijckhal in Hoogezand de Schoolsport Olympiade begonnen. Dit evenement is al jaren een groot succes in de gemeente Midden-Groningen en wordt eens in de vier jaar gehouden, parallel aan de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen. 800 Leerlingen uit de bovenbouw van de basisscholen in de gemeente zijn in actie voor hun Olympische droom.

Net als bij de Olympische Spelen begon ook de Schoolsport Olympiade met een officiële opkomst, de Olympische hymne en het afleggen van de Olympische eed. Daarna werd de Olympiade geopend door wethouder Erik Drenth om 09.00 uur op de velden van Sportpark De Kalkwijck.

De wedstrijden zijn begonnen om 09.30 uur. Iedere school vertegenwoordigt een bepaald land. De Schoolsport Olympiade wordt afgesloten met een officiële prijsuitreiking, huldiging en een afsluiting.

Wethouder Erik Drenth: “De Schoolsport Olympiade is opgezet om basisschoolleerlingen te stimuleren te gaan sporten en bewegingsarmoede tegen te gaan. We vinden dat ieder kind moet kunnen sporten. Het is vooral ook een dag vol plezier, sfeer, gezelligheid en samen sporten. Het uitgangspunt is dat alle kinderen in hun basisschoolperiode een keer kunnen deelnemen aan de Schoolsport Olympiade.” De organisatie is in handen van Team Sport & Bewegen van de gemeente Midden-Groningen.

Deelnemende scholen

’t Vlot (België)

Amerikaschool (Finland)

CBS de Hoeksteen (Spanje)

CBS de Ster (China)

De Lichtbron (Luxemburg)

De Meent (Australië)

De Wiekslag (Japan)

De Zonnewijzer (Zwitserland)

Het Galjoen (Zweden)

St. Antoniusschol (Denemarken)

St. Gerardus Majella (Frankrijk)

Op de velden van Sportpark De Kalkwijck is er voetbal, korfbal, hockey, atletiek en tennis, in de  Kalkwijckhal is er volleybal en badminton.

 

 

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter