KC Kropswolde – Voor Nu Speellokaal+

Het nieuwe kindcentrum in Kropswolde, het laatste project in het scholenprogramma, krijgt voorlopig een speellokaal+. Wel is er mogelijkheid voor een volwaardige gymzaal in de toekomst. Dat werd besloten tijdens de raadsvergadering op 25 april. Dit is lijn met de plannen die zijn opgesteld door de raad in 2022, maar nu tegen de zin van enkele fracties die liever meteen een volledige gymvoorziening zien.

Speellokaal+

Een speellokaal is het kleine broertje van een gymzaal en vindt men bij peuter- en kleuterscholen. De mogelijkheden die de lokalen bieden verschillen wel per school. Bij het speellokaal+ in Kropswolde zullen voor nu geen kleedkamers en douches worden geïnstalleerd.

Geen consistentie?

Bij de presentatie van het bestemmingsplan reageerde met name de ChristenUnie (CU) kritisch. Voorgaande scholen in het scholenprogramma kregen ook een volwaardige gymvoorziening. In november vorig jaar was er nog de discussie over het kindcentrum in Muntendam. Ook toen werd de voorkeur voor een volwaardige gymzaal breed gedragen in de raad. De CU ziet nu graag een consistente lijn vanuit het college. Hoewel de plannen het toestaan om dit later nog te realiseren betekent dit volgens de CU extra geld en moeite die bespaard kan worden. Oftewel, doe het meteen goed.

College volgt de raad

Volgens wethouder Hoesen volgt het college met het speellokaal+ de opdracht op die eerder in februari 2022 vanuit de raad is gegeven. Na een schorsing en het oprakelen van de juiste documenten bleek de raad inderdaad te hebben aangestuurd op een speellokaal+. Tegelijkertijd werd in het document onder voorwaarden wel de deur open gezet naar een volledige gymzaal. Wethouder Hoesen waarschuwde voor vertraging van het proces in het geval dat de raad nu zou kiezen voor een volwaardige gymzaal.

Uitbreidingsmogelijkheden toekomst

Het plan voor het kindcentrum biedt ruimte voor uitbreiding van functies in de toekomst. De plek zal eventueel ook ruimte kunnen bieden aan een nieuw dorpshuis en een multifunctioneel centrum.

Het bestemmingsplan is aangenomen met 26 stemmen voor en 3 stemmen tegen (CU).

 

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl