Khalid Boudou te gast op Aletta

Khalid Boudou was weer te gast op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. De schrijver van onder ander jeugdromans bezoekt regelmatig de school in Hoogezand. Met zijn humoristische schrijfstijl en optredens weet hij de leerlingen altijd weer aan te spreken. Op donderdag 17 november gaf hij een workshop aan alle tweede klassen vmbo-bb+kb. De tweedeklassers lezen op dit moment het boek Pizzamaffia, een van zijn bestsellers.

Zijn boeken Het Schnitzelparadijs, De President, Pizzamaffia,Alles of Niets en Iedereen krijgt klappen gaan over het leven van Marokkaanse jongeren in Nederland. De eerste drie genoemde boeken zijn verfilmd. In de les besprak Khalid donderdag ook zijn nieuwste boek Pizzamaffia slaat door, een vervolg op de succesvolle jeugdroman Pizzamaffia.

Hij vertelde dat er bij hem thuis vroeger ook meer porseleinen kopjes in de kast stonden dan boeken. Maar dat iemandhem enorm geïnspireerd heeft om te gaan lezen en ook zelfs tot het schrijven van boeken en dan met name boeken over de Marokkaanse jongeren in Nederland. Boudou hoopt met zijn lezingen op school de jongeren ook te inspireren om te gaan lezen. Op zijn websitestaat dat hij vindt dat jongerenromans lekker gelezen moeten kunnen worden, en diepgang bieden voor wie daarnaar zoekt. “Maar in eerste instantie is het belangrijk dat jongeren worden meegenomen in het verhaal. Eigenlijk al vanaf de eerste scène, anders benje ze kwijt.”, aldus Boudou.

In het kader van het door docenten Nederlands samengestelde leesbevorderingsprogramma ‘Schrijver in de klas’ wordenjaarlijks een aantal schrijvers en dichters uitgenodigd op het Aletta. In de hoofdlocatie van de school is een dependance van de bibliotheek gevestigd.

Deel naar jouw media!