Koningsdag Midden-Groningen

Donderdag 27 april 2023 kleurt Nederland weer oranje en ook in Midden-Groningen, staan er verschillende activiteiten en evenementen gepland, zodat inwoners optimaal kunnen genieten van Koningsdag.

Zo wordt o.a. ter ere van het 10-jarig Koningschap van Willem-Alexander, om 09.00 uur in Harkstede de vlag uitgestoken met de oranje wimpel, waarnaar de klokken zullen luiden. Om 11.00 uur vindt de ‘versierde fietsenoptocht’ plaats, waarin de deelnemende kinderen een route door het dorp zullen fietsen om hun zelf versierde fietsen te ‘showen’. Opgevolgd door een prijsuitreiking, waarnaar om 13.00 uur de kleedjesmarkt geopend wordt rondom de locatie van Cosis Ons Hertenkamp. In de speeltuin wordt meegezongen met Grunneger Liedjes die het Shantykoor de Raaitvinken ten gehore gaan brengen en we swingen de middag uit met de Big Mean Band. .

Ook in Siddeburen worden de kinderen en jeugd niet vergeten, om 11.00 uur gaat de ‘Sport- en Speeldag’ van start, waarin zowel de jongere, als de oudere jeugd deelnemen aan verschillende sporten en spellen. Zij worden tevens voorzien van een lunch. Georganiseerd door onder andere Dorpsbelangen Siddeburen en verenigingen uit het dorp.

In Sappemeer is er de Oranje Markt en staat het ‘Koningsdag programma’ volgepland. Zo is tussen 09.00-17.00 uur een grote vrijmarkt op de locatie van de wekelijkse zaterdagmarkt en wordt er ook een Kinderrommelmarkt georganiseerd op de terreinen van het Struvé Center en de Aldi. In en rondom de Dr. A. Jacobsstraat kunnen inwoners een bezoekje brengen aan de ‘Kleintje Kermis’. Op de verschillende locaties kunt u genieten van livemuziek.

Het brandweermuseum komt richting Sappemeer met meerdere brandweerauto’s om u te vertellen over de historie van de voertuigen.

Deel naar jouw media!