Kor Hoving is ondernemer en raadslid

Kor Hoving begon zo’n 25 jaar geleden H.S. Agri samen met zijn compagnon Bas Schrage. Naast zijn werkzaamheden voor het bedrijf is Kor tevens fractievoorzitter van de Boer Burger Beweging in de gemeente Midden-Groningen. ,,Ik was qua leeftijd op een punt gekomen dat je ook meer maatschappelijk betrokken raakt. Ik wilde ook graag meer de stem van de burger, agrarische sector en het bedrijfsleven laten horen.” Voor de energieke Kor is het mogelijk om beide werkzaamheden te combineren, mede door een goede organisatie bij het bedrijf.

De basis voor H.S. Agri ontstond toen Kor en Bas elkaar tegen kwamen bij de jongerenraad van Avebe. Beide hadden een boerenbedrijf. ,,We hebben elkaar eigenlijk niet meer losgelaten. We hebben samen een aardappelrooimachine gekocht en zijn zo steeds verder gegroeid en nu zijn we 25 jaar verder.” Ze hebben hun diensten ondertussen flink uitgebreid met onder meer een bouwbedrijf, administratiekantoor en uitzendbureau. ,,Bij H.S. Agri werken zo’n 50 mensen, met alles bij elkaar zitten we op ruim 150.”

Wie wilde zien wat het bedrijf allemaal doet had hiervoor zaterdag 22 juni de gelegenheid toen H.S. Agri haar deuren opende voor het publiek. Het bedrijf richt zich met hun dienstverlening op agrarisch loonwerk en transport. Bezoekers konden ruim zestig machines bewonderen, voor de kinderen waren er diverse activiteiten zoals springkussen, er werden presentaties gegeven en als klap op de vuurpijl was het mogelijk een helikoptervlucht te maken. Aan de innerlijke mens werd ook gedacht met genoeg stands om eten en drinken te halen. Voor vervoer tussen waar geparkeerd kon worden en het bedrijf was ook gezorgd. ,,We pakken wel uit”, zegt Kor. ,,Bezoekers krijgen een kaartje met een plattegrond van het terrein mee.” Natuurlijk waren er ook innovatieve dingen te zien zoals een machine die onkruid herkent en een proefveld met snel groeiende bomen die hierdoor veel CO2 opnemen. Deze dag was voor iedereen. ,,Vrijdag hadden we een ‘relatiedag’ voor de verschillende leveranciers. Met onder andere een lunch, Erwin de Vries kwam optreden en een presentatie van Kees Huizinga die boer is in Oekraïne. Dat was indrukwekkend.” Ook burgemeester Adriaan Hoogendoorn kwam langs. Later gingen alle personeelsleden en familie eten en werd een rondleiding gegeven.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl