Lasergamen Voorjaarsvakantie

Donderdag 2 maart konden kinderen van 7 tot en met 17 jaar oud, lasergamen in de Europahal te Hoogezand. De activiteit was een initiatief van de Sportcoaches Midden-Groningen. De ruim 80 aangemelde kinderen konden zo in beweging blijven en een leuke invulling geven aan hun voorjaarsvakantie.

Mike van Kleef, trainer combinatiefunctionaris, zat in de organisatie en was ook bij de sportdag aanwezig: ‘We proberen de kinderen een beetje te vermaken en ze in beweging te houden’. Er waren drie zalen in de sporthal beschikbaar, in twee zalen werd gelasergamed en in de overige zaal konden de kinderen andere sporten doen, zoals voetballen, badmintonnen of basketballen. Deze derde zaal die beschikbaar werd gesteld met andere sporten, was een bewuste keuzes volgens Mike van Kleef: ‘Omdat we zoveel deelnemers hebben, is hier bewust voor gekozen. Zo hoeven de kinderen niet lang te wachten tussendoor en blijven ze in beweging’.

De leeftijden van de aanmeldingen waren erg verschillend, toch viel het wel op dat de meeste deelnemers in groep vijf en zes zaten. Na de uitleg over de ‘guns’ en hoe het spel werkt, konden de kinderen in verschillende teams tegen elkaar strijden. Na een oefenrondje, ging dan ook de serieuze puntenstelling van start. ‘De kinderen gaan met een glimlach weer weg, dat is eigenlijk toch wel waar we het voor doen. Het belangrijkste is dat alles veilig verloopt en dat we plezier hebben met z’n allen’, aldus de trainer combinatiefunctionaris.

Dinsdag 28 februari werd dezelfde activiteit georganiseerd in de Duurswoldhal, te Slochteren.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl