Leerlingen kregen zeilles op Schildmeer

Zeilvereniging ’t Olle Schild- Steendam organiseerde donderdag  ‘proeflessen’ zeilen voor basisschoolleerlingen van twee scholen uit Delfzijl. ’s Ochtends kwamen de groep zes leerlingen langs én in de middag mocht groep acht het water op. De weersomstandigheden waren ‘perfect’ voor een eerste zeilervaring.

Martine Beks, is werkzaam bij de zeilvereniging Schildmeer: ‘Een heleboel kinderen hebben nog nooit in een bootje gezeten, laat staan in een zeilboot’. De trainers van de vereniging werden opgeroepen om donderdag mee te helpen en aan de kinderen te leren hoe een zeilboot werkt. ‘Sommige kinderen vonden het wel heel spannend toen ze in het bootje stapten, maar ze kwamen met een glimlach weer van het water af’, vertelt Martine.

De zeilvereniging heeft nog verschillende plekjes vrij voor trainingen, dus iedereen is ‘altijd’ welkom om zich aan te melden. ‘De boten liggen klaar, dus de jeugd kan op de vrijdagavonden zeilen en het volwassenzeilen is op de maandag- en woensdag avonden’, aldus Martine Beks.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl