Marieke zet zich in voor ‘Alpe d’HuZes’

Marieke Snakenborg zet zich in voor de ‘Alpe d’HuZes’, een sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker én naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met de ziekte. Er zijn al verschillende acties georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel.

Donderdag 11 mei is er een mixtoernooi volleybal gehouden in de Duurswoldhal in Slochteren. Volleyballers vanaf de A/B jeugd, tot aan de senioren, konden zich opgeven om deel te nemen aan het toernooi op de donderdagavond, en zo geld op te halen voor het sportevenement in de Franse Alpen. De deelnamekosten bedroegen 5 euro per persoon, hiervan ging de volledige opbrengst naar de Alpe d’HuZes.

De Alpe d’HuZes is een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd in samenwerking met KWF Kankerbestrijding. Donderdag 1 juni 2023 gaat hét evenement van start, waarbij op één dag al zo’n 5.000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez beklimmen.

Naast het volleybaltoernooi in Slochteren, heeft Marieke op 29 april ook een andere actie georganiseerd: ‘Auto’s wassen’. Mensen konden hun auto laten wassen bij een vakgarage in Schildwolde, de opbrengst van de actie ging tevens ‘volledig’ naar het goede doel.

Deel naar jouw media!