Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Nominatie bibliotheek Hoogezand

Bibliotheek Hoogezand is één van de vijf genomineerden voor de titel ‘Beste Bibliotheek van Nederland’. Dat maakte Bibliotheekblad, organisator van de landelijke wedstrijd, onlangs bekend. In de zomer bezoekt de jury alle bibliotheken en in oktober kan het publiek stemmen op hun favoriete bibliotheek. Bibliotheek Hoogezand opende vorig jaar haar deuren in het Huis van Cultuur en Bestuur in de gemeente Midden-Groningen.

“Deze bibliotheek is exemplarisch voor het moderne bibliotheekwerk,” aldus Rachel van den Hoogen, directeur-bestuurder van Biblionet Groningen. “Hij is goed bereikbaar en biedt ruimte aan alles wat de bibliotheek van nu is en doet. Er werkt een veelzijdig en creatief team, dat wordt ondersteund door tientallen betrokken vrijwilligers. De lijntjes met andere ‘bewoners’ van het Huis van Cultuur en Bestuur (de gemeente, theater Kielzog en de muziekschool) zijn kort. Daardoor weten we elkaar makkelijk te vinden voor samenwerking, bijvoorbeeld voor het populaire Kinderboekenspektakel en de invulling van het Informatiepunt Digitale Overheid. ”

Ook buiten de deur werkt de bibliotheek veel samen, onder andere met het onderwijs en met culturele-, zorg- en welzijnsorganisaties. Rachel: “En met de inwoners, natuurlijk! De bibliotheek is niet alleen vóór de inwoners, maar ook ván hen. We ontwikkelen steeds vaker samen met onze leden en andere gebruikers activiteiten. Zo maakt de Makersclub gebruik van ons eLAB en verzorgt KOMonderwijs huiswerkbegeleiding in de bibliotheek. En toen we hoorden dat scholieren en studenten graag rustig wilden kunnen studeren, hebben we speciale openingstijden voor hen ingesteld. Zo zorgen we samen voor een gastvrije bibliotheek, waar altijd wat te doen is en iedereen welkom is om te ontdekken, leren en ontmoeten.”

 

 

 

 

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter