Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Twee sporters gehuldigd

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Burgemeester Hoogendoorn huldigde deze week 2 jonge sporters uit Midden-Groningen: Charlotte Doddema (10 jaar uit Noordbroek) omdat ze in september Nederlands kampioen BMX is geworden en Teun Schuiten (14 jaar uit Schildwolde) omdat hij in november Nederlands Kampioen Karate is geworden. In het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand ontvingen ze een cadeautje en bloemen.

Charlotte Doddema, 10 jaar uit Noordbroek, kreeg om 16.00 uur een cadeau en bloemen uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn voor haar prestaties bij het NK BMX. Daar werd ze op 11 september in Nijkerk Nederlands kampioen. Ze fietste daar met elf meisjes. Ze heeft alle rondes gewonnen.

Charlotte was vijf jaar toen zij met BMX begon. In 2019 heeft ze haar eerste Nederlands kampioenschap behaald. Dit deed zij zowel bij Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) als bij de Nederlandse Fietscross Federatie (NFF). Ook vorig jaar en dit jaar heeft ze het Nederlands Kampioenschap behaald bij zowel de KNWU als de NFF. Charlotte is lid van de Fivelcrossers uit Appingedam.

Om 5 uur was het de beurt aan Teun Schuiten, 14 jaar uit Schildwolde. Ook hij kreeg een cadeau en bloemen voor zijn sportieve prestatie. Hij heeft zaterdag 13 november het Open NK Karate in Sommelsdijk gewonnen. Teun Schuiten deed samen met vijf andere vechters van Dojo Kyôchô Delfzijl mee. Zelf deed hij mee in de categorie vechten 12-13 jaar tot 50 kg. Er deden 20 karateka’s mee in zijn poule. De wedstrijdregels laat normaal maximaal 16 vechters toe. Hierdoor moest hij eerst nog een extra wedstrijd (voorronde) vechten om deel te mogen nemen.

Teun is begonnen met karate toen hij bijna 6 werd. Hij was ook net gestart met volleybal en kon dat de eerste twee en half jaar nog wel combineren. Toen hij 9 jaar was, heeft hij toch de keus gemaakt om alleen verder te gaan met karate.

Foto’s: Gemeente Midden-Groningen.

Charlotte en Burgemeester Hoogendoorn
Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter