Mobiele flitspaal geplaatst in Meeden

Het Openbaar Ministerie is sinds woensdag 15 mei gestart met het plaatsen van een mobiele flitspaal om de verkeersveiligheid te verbeteren op gemeentelijke wegen. De flexflitser zal de snelheid controleren en staat in de eerste twee maanden langs de Hereweg in Meeden. Later zal de flitspaal verplaatst worden naar de Westerstraat in Ter Apel en de Paterswoldseweg in Groningen. Deze flitspaal zal regelmatig van locatie wisselen tussen deze drie plekken.

Langs de Hereweg in Meeden zal de flexflitser worden geplaatst ter hoogte van Hereweg 277, aan de oostkant van Meeden binnen de bebouwde kom, op de doorgaande weg richting Westerlee. Dit deel van de Hereweg staat bekend om te hard rijden en er vinden regelmatig ongelukken plaats. De rijbaan wordt gedeeld door fietsers en auto’s, en er is een bushalte waar mensen oversteken.

De flexflitser zal 24 uur per dag de maximumsnelheid controleren. Na ongeveer twee maanden zal de flitspaal verplaatst worden en later weer terugkeren naar dezelfde locatie. Dit initiatief maakt het mogelijk om op meerdere plekken in de provincie snelheid te controleren.

Dit project is een initiatief van het Openbaar Ministerie (OM), dat in totaal 50 flexflitsers zal inzetten op 150 verschillende locaties in heel Nederland. Dit aantal zal in 2026 worden uitgebreid naar 125. De locaties worden geselecteerd op basis van verkeersongevallen, overtredingscijfers en risico’s, zoals kruisend verkeer en schoolroutes, waarbij sommige locaties worden voorgedragen door bewoners.

De provincie Groningen zal alle data verzamelen en de aanvragen coördineren die namens de gemeenten naar het OM worden gestuurd. Het project wordt ondersteund door de provincie, het OM, de politie en de gemeenten, in de verwachting dat meer bestuurders zich aan de snelheidslimiet houden en dat de verkeersveiligheid, met name voor fietsers en voetgangers, zal verbeteren.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl