Nieuwe buslijn 517

Vanaf 11 december start Stadsvervoer HS met het rijden van een nieuwe route; van Noordbroek door Zuidbroek naar Sappemeer en Hoogezand. Deze nieuwe buslijn 517 zal aanvullend zijn op de bestaande lijnen 515 en 516. Deze nieuwe buslijn is van groot belang voor Noordbroek, aangezien er geen enkele vorm van openbaar vervoer bestaat in Noordbroek. Voor veel scholieren, ouderen of mensen zonder auto dus een groot probleem. Daarom gaat Stadsvervoer HS starten met het rijden met bussen tussen Noordbroek en Hoogezand. “Veel mensen moeten in het centrum van Hoogezand zijn, daar zit het gemeentehuis, medische voorzieningen en scholen. Voor veel mensen dus een belangrijke plek in onze gemeente.” Stadsvervoer HS verwacht daarom op de lijn 517 veel scholieren, vooral omdat ze starten in de winterperiode.

Stichting stadsvervoer HS beheerde voorheen binnen de gemeente Midden-Groningen twee openbaar vervoersbuslijnen. Stadsbuslijn 515 rijdt door een zeer groot deel van Hoogezand en Sappemeer. Buurtbuslijn 516, start bij het Medisch Centrum aan de Erasmusweg in Hoogezand en rijdt via o.a. Martenshoek, langs Foxhol, door Kolham, Scharmer met als eindbestemming de dorpskern van Harkstede. Beide buslijnen zijn opgenomen in het netwerk als openbaar vervoer binnen Publiek Vervoer Groningen-Drenthe. Ze hebben een vaste route, een vaste dienstregeling en rijden zes dagen per week. De bussen zijn voor iedereen zonder afspraak toegankelijk.

“Op zaterdag 9 december zal de officiële aftrap zijn van de nieuwe buslijn 517 om 10:30 bij MFC de Noordsuythoeve in Noordbroek, iedereen die zin heeft om te komen is welkom” vertelt voorzitter Frans Smid

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email