Nieuwe fietsroutes langs historische molens

Komende maandag 17 juli zal de bekendmaking plaats vinden van twee nieuwe unieke fietsroutes langs 12 historische molens van Molenstichting Midden- en Oost- Groningen. In de route zijn een aantal rustpunten waar men iets kan nuttigen of bekijken. De aftrap zal plaats vinden in de molenschuur van Molen de Noordstar in Noordbroek, en duurt van 9.00 tot 10.00 uur. Er zijn folders van de routes verspreid in de regio, maar de route zal ook online te vinden zijn. Het doel van de routes is om het behoud van de molens als cultureel erfgoed onder de aandacht te blijven brengen.

‘We hadden het idee om een activiteit op te zetten waarbij we inspelen op mensen die houden van fietsen. En wat is dan mooier dan het ontwikkelen van een fietstocht waarbij alle molens in de omgeving te zien zijn. Ook is ons doel om met deze tocht de samenwerking aan te gaan met andere bedrijven die tijdens de route wat te bieden hebben. Deze twee nieuwe routes zijn geschikt voor elke doelgroep, iedereen die interesse heeft kan meedoen. De route is in totaal ongeveer 47 kilometer lang. En je kan zelf beginnen en eindigen waar je wilt. Ik kreeg ook van iemand uit Overschild de vraag; “Kun je de route ook wandelen?” en dat kan ook. Je hoeft tenslotte niet de hele route te volgen.’ vertelt Bert Steenhuis van Molenstichting Midden- en Oost- Groningen.

Per jaar bezoeken nu al meer dan 3000 bezoekers de molens: toeristen, leerlingen van scholen, collega molenaars, molengidsen en andere belangstellenden. Molenstichting Midden- en Oost- Groningen streeft ernaar om dit aantal verder te vergroten. Daarbij zoeken ze nog hulp van vrijwilligers en donateurs. Meer info op www.msmog.nl.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl