Nieuwe jeugdleden bij Zeilvereniging Schildmeer

De zeillessen bij Zeilvereniging Schildmeer zijn weer in volle gang. De vereniging heeft dit jaar een instroom van vijftien nieuwe jeugdleden. “We zijn blij dat zoveel nieuwe kinderen plezier met elkaar hebben op het water. Er hangt een hele gezellige positieve sfeer,” aldus Trainer Sven Buikema.

Tijdens de training mogen de kinderen zelf het zeilbootje opbouwen en in het water laten zakken. De coaches varen ieder met een eigen motorboot achter de kinderen aan om in dit geval letterlijk een oogje in het zeil te houden. Het doel van deze lessen is om de kinderen uiteindelijk helemaal zelfstandig te leren zeilen. “Als je weet hoe een kleine zeilboot werkt, kun je ook op een grote zeilboot varen. De techniek is immers hetzelfde,” verklaart Martine Beks.

Ook start Zeilvereniging Schildmeer weer met de lessen voor de volwassenen. Er wordt dan een introductiecursus gegeven waar iedereen van elke leeftijd bij mag zijn. Juist om te laten zien dat zeilen voor iedereen is. De introductiecursus zal starten op dinsdag 28 mei en zal bestaan uit vijf lessen.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl