Nieuwe schooltuin in Hoogezand

Een verlaten stukje groen aan het Hommesplein in Hoogezand krijgt een nieuw leven dankzij een samenwerking tussen Lefier en OBS De Ontdekking. Op 15 april ondertekenden ze een overeenkomst voor het beheer van dit terrein, maar de verandering is al goed op weg. 

“Lefier en de basisschool hebben de afgelopen weken al mooie stappen gezet om hier een mooie schooltuin aan te leggen,” zegt Henk Lambeck, voormalig manager van het gebiedsteam Midden-Groningen bij Lefier. “We hebben een schutting geplaatst en de school heeft gezorgd voor een makkelijke toegang met een deur in het hek. Daarna hebben we de grond klaargemaakt en de school heeft graszoden gelegd, picknicktafels en bakken geplaatst. De eerste planten staan al in de grond en de leerlingen zijn vol enthousiasme aan het tuinieren.”

Het initiatief ontstond toen een stukje groen naast een huurwoning van Lefier niet meer werd gebruikt. “Een oud huurder had het als moestuin in bruikleen, maar toen dat stopte, lag het braak,” legt Lambeck uit. “Ik heb contact gezocht met de school en ze waren meteen enthousiast. De plannen vielen snel op hun plek en het resultaat mag er nu al zijn!”

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl