Noordbroek: Stem Molen Noordstar

Er volgt dan een email die nog bevestigd moet worden zodat de stem geldig is. De molen met de meeste stemmen wint. De overige projecten krijgen het aantal uitgebrachte stemmen per project in euro’s uitgekeerd. Op dinsdag 11 oktober 2022om 14.30 uur wordt de winnaar bekend gemaakt op locatie De Ster in Utrecht.

Vier molens strijden dit jaar om de VriendenLoterij Molenprijs 2022 ter waarde van  €75.000. Een prachtig bedrag waarmee een molendroom kan worden gerealiseerd. De uitdaging voor de kandidaten is om in een korte periode zoveel mogelijk stemmen te werven. Vereniging De Hollandsche Molen zet zich al bijna een eeuw in voor het behoud van de ruim 1200 nog werkende molens in Nederland en organiseert jaarlijks de VriendenLoterij Molenprijs. Ook dit jaar kan het publiek weer stemmen. De vier genomineerden, allemaal met een vurige wens om de molen te herstellen of te verfraaien, zijn: drie molens uit de provincie Utrecht en “onze” korenmolen De Noordstar in Noordbroek in de provincie Groningen.

De roeden van De Noordstar zijn in zeer slechte staat evenals de bekleding van het dak van de molen. Molenaar Taeke Overdijk van De Noordstar zegt:  “Een ramp zoals bij De Dellen, dat willen we absoluut niet meemaken in Noordbroek”. Als het aan de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen ligt, wordt dit ook voorkomen. Voorzitter Reint Huizenga: “Het zou fantastisch zijn om de Vrienden Loterij Molenprijs 2022 te winnen. Natuurlijk allereerst om De Noordstar te herstellen. Maar óók als kroon op het vele werk, dat al is verzet door onze vrijwilligers en last but not least om aanvullende noodzakelijke financiering rond te krijgen!”.

Stemmen kan via www.molenprijs.nl/noordbroek.

 

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl